Laatste nieuws

Om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen bij Van der Giessen, plaatsen we op deze pagina de laatste nieuwsitems.


Constructiewerk volgens NEN-EN 1090-2

Wist u dat alle stalen en aluminium dragende constructiedelen, die deel uit maken van een gebouw of civiele constructie, moeten zijn voorzien van een CE-markering? Om de CE-markering te mogen verstrekken, dient het constructiebedrijf gecertificeerd te zijn volgens de NEN-EN 1090-1 norm.

Van der Giessen is gecertificeerd volgens NEN-EN 1090 en mag tot en met uitvoeringsklasse 2 produceren en de CE-markering afgeven. Wij adviseren u graag en verzorgen het gehele proces.

Hulsenboschstraat 4: Nieuwe hoofdvestiging Van der Giessen

Na een uitgebreide verbouwing van het overgenomen pand van de Gebr. van Wensveen aan de Hulsenboschstraat, hebben we het pand als hoofdvestiging in gebruik genomen. Ook onze engineeringsafdeling is hier gevestigd, in een licht en ruim opgezette tekenkamer. De kantoren zijn volledig aangepakt, zodat deze weer toekomstbestendig zijn.

Onze moderne productiehal is opgedeeld in een aparte plaatbewerkingshal en een afbouwhal. Tevens beschikken we over een aparte beitsruimte waarin diverse beitsbaden staan. Grote onderdelen en frames kunnen we behandelen met onze sproeibeitsinstallatie.

Open dag 29 September 2018 van 10.00u tot 14.00u

Zoek jij een baan als Machinebouwer, Machine-engineer, Lasser, Freezer en CNC-Draaier? Of wil je kennis maken met ons bedrijf? Op 29 September 2018 ben je van harte welkom in ons nieuwe bedrijfspand aan de Hulsenboschraat 4 in Werkendam. Onze deuren zijn voor alle belangstellende geopend van 10.00u tot 14.00u.

Uitnodiging opendag 29 September 2018

Timesavers 42-serie afbraammachine

Minder slijpen resulteert in een verfijndere afwerking. Omdat we de lat van onze kwaliteit op de plaatbewerkingsafdeling nog hoger willen leggen, hebben we een automatische afbraammachine aangeschaft. Deze droogwerkende ontbraammachine kan in één bewerkingsgang snijbramen en/of snijspetters verwijderen en tevens de snijkanten van het metaal afronden. Onze machine is voorzien van een extra schuurband, waardoor deze ook grote bramen verwijdert en/of een perfecte finish verzorgt.

De machine is van het merk Timesavers en heeft het type Grindingmaster 42-serie. De maximale invoerbreedte is 1350mm en de machine heeft een tafelopening van 0-100mm. De vacuümtafel transporteert het af te bramen materiaal geautomatiseerd onder de roterende borstels.

Aanschaf lasersnijmachine

Om onze productiekwaliteit en -snelheid te kunnen verhogen is half september 2017 een Trumpf Trumatic L3030 4KW lasersnijder geplaatst. Deze vervangt de oude plasmasnijder en heeft een capaciteit tot en met 15mm plaat in rvs met maximale afmetingen van 1500mmx3000mm.

De lasersnijder is voorzien van een moderne automatische platenwisseltafel. Dit houdt in dat de gesneden plaat automatisch gewisseld wordt en de machine direct weer kan snijden. Hiermee besparen we de nodige omsteltijd en kunnen zo nog efficiënter werken.

Van der Giessen neemt Gebr. van Wensveen te Werkendam over

Het is onze toekomstvisie om binnen onze onderneming een drietal hoofdactiviteiten te hebben gerelateerd aan de verwerking van rvs en aluminium, om zo het risico te kunnen spreiden, zodat we een stabiele en gezonde bedrijfsvoering hebben en kunnen behouden.

Met de overname van de Gebr. van Wensveen zijn de twee laatste hoofdactiviteiten erbij gekomen. Sinds het samengaan is ons streven een bedrijf neer te zetten dat toonaangevend is in de toelevering van hoogwaardige equipment in de maritieme en voedselverwerkende industrie.

Jan en Jos van Wensveen hebben samen het bedrijf de Gebr. van Wensveen opgestart in 1987 en uitgebouwd in 30 jaar naar het mooie en toonaangevende bedrijf dat het nu is. Dit is voor ons een goede basis om op verder te bouwen naar de toekomst.